Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple a predovšetkým iOS sa považuje za najuzatvorenejší systém, aký sa v súčasnosti používa. Apple však svojou novou politikou ešte viac obmedzuje majiteľov najnovších smartfónov. Po novom ich upozorní, ak majú vo svojom iPhone batériu od neautorizovaného výrobcu.

Apple chce svojou novou „reklamačnou“ politikou zabrániť používateľom, aby využívali na opravu svojich zariadení neautorizované servisy. V takýchto servisoch sa mnohokrát stáva, že do smartfónu nainštalujú neoriginálnu súčiastku, ktorá je omnoho lacnejšia, no častokrát však spĺňa rovnakú kvalitu ako originálny kus.

Ako informuje Engadget, Apple chce zamedziť akejkoľvek manipulácii s hardvérom smartfónu mimo autorizované servisy, a preto, ak vo svojom zariadení budeš mať neoriginálnu batériu, ktorá nebude obsahovať autorizačný kľúč, v tvojom iPhone v menu nastavení batérie sa bude zobrazovať upozornenie, že zariadenie nevie autorizovať batériu, a preto nebudú k dispozícii informácie o stave batérie.

Ako píše portál iFixit, toto upozornenie sa začalo objavovať iba na iPhonoch XR, XS a XS Max, ktoré bežali na iOS 12 a iOS 13 Beta. Radikálny krok zo strany Apple mnohí kritizujú. Na jednej strane je to dobré, nakoľko sa ti nemôže stať, že by ti niekto do tvojho smartfónu nainštaloval niečo nekvalitné, čo by ho mohlo poškodiť.

Na druhej strane, so zariadením, ktoré si si zakúpil a ktoré je teda tvojím majetkom, by si mal mať možnosť robiť si čo chceš.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú