Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske Vivo, ktoré sa v súčasnosti radí jednoznačne k najinovatívnejším spoločnostiam na trhu smartfónov, chystá ďalšie veľké predstavenie. Výrobca prvého komerčne dostupného smartfónu so snímačom odtlačkov v displeji, totiž zrejme prináša koncept Apex do reality.

Koncept Apex nám Vivo prvý krát ukázalo počas technologického veľtrhu MWC 2018 v Barcelone. Ide o smartfón, ktorý disponuje (takmer) skutočne bezrámikovým displejom. Bočné a horný okraj prednej strany majú podľa dostupných informácií len 1,8 mm, ten dolný je väčší, ale tiež sa zastavil na veľmi nízkej hodnote 4,3 mm.

Okrem toho je to už len čisto o displeji, žiadny výrez na tomto smartfóne nenájdeme. Celkovo má obrazovka disponovať najlepším pomerom k telu zariadenia, aj vďaka tomu je už takéto riešenie označované ako bezrámikové.

Dlho sa nevedelo, či sa tento koncept dostane vôbec do komerčnej produkcie, no teraz sa zdá, že všetko je jasné. Vivo totiž zverejnilo reklamný plagát, na ktorom so sloganom „budúcnosť smartfónov je tu“ promuje udalosť, konajúcu sa 12.6.2018 v čínskom Šenzene. Na obrázku sa nachádza aj zariadenie, ktoré bezrámikovou konštrukciou pripomína práve koncept Apex. Dá sa preto predpokladať, že o pár týždňov nás skutočne čaká oficiálne predstavenie ďalšieho inovatívneho smartfónu od Vivo.

Preteky sa vyhrocujú

Predstaviť smartfón so skutočne bezrámikovým displejom je pre výrobcov poriadnou výzvou. Nájsť miesto pre rôzne senzory a tiež, v dnešnej dobe nenahraditeľnú, prednú kameru je zložité. Vivo už pri koncepte prezentovalo, že selfie snímač si svoje miesto nájde v špeciálnom vysúvacom mechanizme na hornom okraji.

Takéto riešenie samozrejme vzbudzuje otázky ohľadom odolnosti, mechanické časti sú totiž náchylnejšie na poškodenie. Vivo rovnaké riešenie ukazuje aj v novej reklame pri príležitosti prichádzajúcich futbalových majstrovstiev sveta v Rusku.

Uvidíme teda, čo nám čínsky výrobca nakoniec ukáže. Zdá sa však, že s predstavením sa ponáhľa aj s ohľadom na konkurenciu. Svoj smartfón s bezrámikovým displejom nám promuje aj Lenovo, model Z5 by mal byť pritom tiež predstavený v júni. Budúci mesiac tak bude na trhu smartfónov poriadne vzrušujúci a my, ako používatelia, sa máme na čo tešiť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú