Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kryptomeny sú pre mnohých skutočne riskantnou záležitosťou, ale aj pomerne jednoduchým spôsobom, ako zbohatnúť. Práve toho sa chytil aj hacker, ktorému sa podarilo počas živého vysielania olúpiť známeho YouTubera. Kanál Iana Balina sledujú tisíce ľudí, ktorí sa počas pred pár dňami stali svedkami krádeže 2 miliónov dolárov v tokenoch.

Svet kryptomien sa rýchlo rozrastá a do ponuky tak stále pribúdajú ďalšie a ďalšie nové druhy tohto platidla, ktoré lákajú nových záujemcov. Neznáme kryptomeny to však v takomto biznis svete nemajú ľahké, a tak sa potrebujú pred očami ľudí trocha vyšvihnúť. Práve k tomu im pomáha aj známy YouTuber, Ian Balina, ktorý sa na svojom kanáli venuje prezentovaniu nových druhov kryptomien.

Miliónová chyba

Aj majster tesár sa občas sekne, a v tomto prípade urobil Balina chybu, ktorý ho stála milióny dolárov. Počas jedného z posledných streamov jeho kľúče k virtuálnym peňaženkám na tokeny totiž ukradol hacker, ktorý sa k nim dostal jednoduchou cestou. Tieto citlivé informácie mal totiž Ian Balina uložené ako poznámky v aplikácii Evernote. Doň sa YouTuber prihlasoval pomocou svojho účtu na Gmail, no tam mal nastavený obnovovací e-mail ešte zo svojej školy.

Zobraziť celú galériu (2)
Ian Balina/YouTube

Nenechaj si ujsť
Bitcoin opäť prudko vystúpil nahor. Chytajú sa aj ostatné kryptomeny

Najpravdepodobnejším scenárom teda je, že sa hacker pomocou jeho školského e-mailu dostal do Gmailu a následne k poznámkam v Evernote. Ako prvý si krádež tokenov všimol počas živého vysielania jeden z divákov, ktorý na celú situáciu upozornil, no jeho komentár ostal bez povšimnutia. Neskôr si stratu svojich tokenov všimol aj Ian Balina, ktorý bol najskôr vyhodený zo svojho profilu v aplikácii Tabuľky Google. Počas celej akcie mu hacker ukradol množstvo tokenov rôznych kryptomien v celkovej hodnote až 2 milióny dolárov.

Neobávam sa o peniaze. Dostal som svoju lekciu. Zaujímam sa len o dolapenie hackera.“ – Ian Balina.

Skladovanie kľúčov k virtuálnym peňaženkám v poznámkových aplikáciách teda rozhodne nie je najlepším nápadom. Útočníci sa v takom prípade ani príliš nemusia snažiť, aby svoju obeť okradli. Azda najlepším spôsobom je uchovávať tieto cenné dáta niekde, kde sa hacker prostredníctvom internetu nedostane.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú