Minulý mesiac sa na strednej škole vo floridskom Parklande odohral masaker, pri ktorom zomrelo 17 ľudí. Táto smutná udalosť spustila vlnu protestov za obmedzenie predaja zbraní, pričom niekoľko veľkých predajcov k tomu aj pristúpilo.

Veľký vplyv na ľudí a bohužiaľ aj na ich myslenie majú sociálne siete. Množstvo času, ktorý na nich trávime, je až zarážajúci a častokrát je ich kontrola prvá vec, ktorú robíme ihneď po prebudení. Nesú tak veľkú zodpovednosť, a to hlavne za obsah, ktorý sa na nich vyskytuje. Túto skutočnosť si uvedomuje aj YouTube, ktorý v posledných dňoch pristúpil k zavedeniu opatrení, ktoré obmedzujú videá obsahujúce zbrane.

Prechod na iné platformy

YouTube tak bude nekompromisne mazať videá, ktoré propagujú, prípadne odkazujú na webové stránky, kde sa predávajú zbrane a príslušenstvo pre ne. Týka sa to aj videí, kde sú návody na zostavenie zbraní a ich používanie. Len pre príklad. Ak do vyhľadávania na YouTube zadáš how to build a gun, vyhodí ti viac než 25 miliónov výsledkov. Určite je toto obmedzenie vítaným krokom pre väčšinu ľudí, no ozývajú sa aj rôzne skupiny, ktoré hovoria o cenzúre a utlmovaniu komerčnej slobody prejavu.

Nenechaj si ujsť!
Umelá inteligencia v plnom nasadení už aj na Pornhube. Zastáva veľmi „dôležitú“ úlohu a musela si pozrieť všetky videá

Zlá správa je to pochopiteľne aj pre kanály, ktoré na YouTube pôsobili a venovali sa tématike zbraní. Jeden z najznámejších, InRangeTV, ktorý ma na YouTube vyše 146 000 odberateľov, sa rozhodol k vcelku zaujímavému kroku. Svoje videá začal nahrávať na PornHub, čo je portál známy vďaka bohatému obsahu pre dospelých. Komentuje to tým, že PornHub má veľkú a aktívnu komunitu a robustnú platformu pre streamovanie videa.

A aj keď za zhliadnutia nedostáva ani zďaleka toľko ako na YouTube, je možné, že v budúcnosti tomu bude inak. YouTube totiž v poslednej dobe čoraz viac sprísňuje svoje pravidlá, čo môže niektorých tvorcov odradiť a presunú sa na inú platformu, napríklad na PornHub. Ten je otvorený všemožnému obsahu a minimálne z nahoty si ťažkú hlavu nerobí. Je však otázne, či nebude musieť pristúpiť k vytvoreniu špeciálnej platformy, nakoľko súčasný názov môže byť pre niekoho prekážkou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú