Je len ťažké uveriť, že táto skvelá stratégia je stará už viac ako 20 rokov. Bola to práve táto hra, ktorá sa ocitala na počítačoch mnohých hráčov a tí si ju už behom chvíle zamilovali. Po rokoch od predstavenia pôvodné Age of Empires už ale neplnilo moderné požiadavky, a tak sa ho Microsoft rozhodol vylepšiť.

Age of Empires malo svoju premiéru ešte v roku 1997 a od tej doby sa hráči dočkali niekoľkých ďalších pokračovaní. Tie šli v šľapajách prvotného titulu, ktorý sa pre mnohých stal ikonickou stratégiou s historickým prostredím. Na úplne prvú verziu tejto hry nezabudli nielen „old-school“ hráči, ale ani Microsoft. Spoločnosť sa ju totiž rozhodla opäť oživiť a pridať jej moderné vylepšenia, ktoré budú spĺňať očakávania aj mladšej generácie hráčov.

Ikonická stratégia rokov minulých sa vracia s novými vylepšeniami

Jednou z najväčších zmien je 4K rozlíšenie, v ktorom hráči uvidia skutočne všetky detailné grafické prvky, no v hre pribudla tiež nová hudba. Multiplayer zasa umožní viacerým zahrať si proti sebe prostredníctvom služby Xbox Live. Vo vylepšenom editore si hráči môžu vytvárať vlastné scenáre a mapy. Po zapnutí hry sa okamžite odhalia zmeny v kvalite grafiky a prostredia. Samotná hra je však na prvý pohľad takmer totožná s jej 20-ročnou verziou. Age of Empires: Definitive Edition ale nezahŕňa len vylepšený pôvodný titul, ale tiež rozšírenie Rise of Rome, a tak majú hráči k dispozícii až 16 civilizácií, za ktoré môžu bojovať a spolu až 10 kampaní.

Nenechaj si ujsť
Playstation 4 je súverenne najobľúbenejšou hernou konzolou. Toto sú tie najlepšie hry, ktoré sa oplatí vyskúšať

Microsoft tak odviedol skutočne skvelý kus práce a na svet opäť priviedol legendárny titul v modernom kabáte. S ním si mnohí hráči radi zaspomínajú na svoje začiatky spred 20-rokov. Aby spoločnosť vypichla rozdiely medzi pôvodnou a novou verziou hry, vydala pri tejto príležitosti dokonca aj nový trailer, ktorý odhaľuje mnohé vylepšenia. Pokiaľ tiež patríš k fanúšikom Age of Empires, rozhodne by si si nemal tento staro-nový titul nechať ujsť. Microsoft ho už oficiálne sprístupnil aj vo svojom obchode, kde je dostupný za necelých 20 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú