Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O produkciu kultovej filmovej série Star Wars sa momentálne stará štúdio Disney. Spoločnosť bola vždy maximálne opatrná ohľadom únikov informácií súvisiacich s nakrúcaním nových častí. Ťažko však niečo úplne utajiť, pokiaľ tu máme zvedavých fanúšikov a technológie, ako sú Google Mapy.

Nepostrádateľným filmovým objektom, ktorý sa objavil v niekoľkých častiach Star Wars, je vesmírna loď Millennium Falcon. Ikonické plavidlo s nezameniteľným tvarom dostane priestor aj v najnovšom dieli s názvom „Last Jedi“, ktorý bude mať premiéru 15. decembra. Vďaka Google Mapám poznáme aj miesto, kde oddychuje skutočná maketa Millennium Falcon, ktorú Disney využívalo počas nakrúcania filmu. Lokalitu vesmírneho korábu objavil fanúšik Kevin Beaumont neďaleko Londýna v časti zvanej Longcross.

Ako je aj na snímke vidieť, Disney sa všemožne snažilo Millennium Falcon skryť pred pohľadmi zvedavcov. Maketa je totiž chránená zo všetkých strán hneď niekoľkými prepravnými kontajnermi, avšak na ochranu zhora sa predsa len zabudlo. Či je aj dnes Millennium Falcon na rovnakom mieste, zostáva otázne. Fotky na Google Maps majú totiž životnosť približne jeden až tri roky.

Vhodné miesto na „špionáž“

Lokalita Longcross však môže byť vhodným tipom na častejšiu „návštevu“ cez satelitné zábery. Nakrúcali sa tu už filmy, ako napríklad Strážcovia Galaxie či James Bond: Skyfall. V budúcnosti sa tak na rovnakom mieste v Google Mapách možno opäť objaví niektorá z kulís známych filmov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú