Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Správa o smrti Kráľovnej Alžbety II. vyvolala veľký smútok, ale tiež zvýšený záujem o život jednej z najvýraznejších politických postáv uplynulého storočia. Detaily o pomeroch v britskej kráľovskej rodine dokumentuje aj oceňovaná dramatická séria Netflixu The Crown, ktorá sa po mesiacoch opäť vracia do rebríčkov najsledovanejšieho obsahu.

Ako informuje What’s On Netflix, seriál Crown sa, takmer dva roky po premiére štvrtej série, opätovne vracia na výslnie. Silný divácky záujem z britskej série spravil štvrtý najsledovanejší seriál služby, rovnaká priečka mu aktuálne patrí aj na Slovensku.

Podľa portálu TelevisionStats je exkluzívny seriál Netflixu momentálne siedmym najväčším na svete. Predbehli ho len aktuálne vysielané kolosy ako napríklad Pán prsteňov: Prstene moci, Rod Draka, Stranger Things alebo She-Hulk.

Netflix

Zdá sa, že o seriál majú veľký záujem predovšetkým diváci, ktorí ho zatiaľ prehliadali. Dokazuje to návštevnosť Wikipedia, kde názov seriálu The Crown rovnako zaznamenal citeľný nárast. Z približne 7- až 8-tisíc denných vyhľadávaní sa teraz na Wikipédii vyhľadáva približne 100-tisíc krát za deň.

Historická dramatická séria sa v rozprávaní sústredí práve na Alžbetu II. a jej nástup na panovnícky trón, s ďalšími sezónami sa však dej upriamuje aj na ďalších členov kráľovskej rodiny a jej kľúčové momenty.

Seriál si okrem divákov mala obľúbiť aj samotná britská kráľovná, pri ďalších sériách sa však nevyhol kritike za prílišnú dramatizáciu niektorých udalostí, čo vyvrcholilo až žiadosťou britského ministerstva kultúry k Netflixu o pridanie poznámky, že Crown je dielom fikcie a neodráža skutočnosť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú