Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Segway priniesol na trh veľa zaujímavých zariadení, no tentoraz sa zameral na koncept, ktorý je určený staršej generácii. Ako informuje portál Gizmodo, S-Pod je dvojkolesový ovládateľný vozík, ktorý dokáže sám udržiavať rovnováhu.

Segway plánuje na konferencii CES 2020 predstaviť novinku zo svojej dielne, ktorá bude určená pre staršiu generáciu. Nový dvojkolesový vozík s názvom S-Pod dokáže udržiavať rovnováhu a pritom bezpečne prevážať osoby.

Okrem spomínaných dvoch hlavných kolies však má aj malé pomocné koliesko, o ktoré sa vozík môže oprieť keď stojí. Dokáže dosiahnuť rýchlosť takmer 40 km/h s dojazdom 70 kilometrov.

S-Pod má však iné ovládanie ako napríklad modely Ninebot. Tie boli ovládané nahnutím sa dopredu pre zrýchlenie alebo nahnutím sa dozadu pri spomalení. Podobný princíp zachováva aj S-Pod, no jeho nakláňanie je ovládané joystickom.

Výhodou je tiež otáčanie sa na dvoch kolesách, čo znamená takmer nulový polomer otáčania. Ten môže byť prospešný na preľudnených miestach ako sú nákupné centrá či letiská. Samotnú cenu ako aj viac informácií sa dozvieme už čoskoro.

Zdroj: Gizmodo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú