Štúdio Activision stojí za jednou z najúspešnejších herných sérií vôbec. Reč je o frančíze Call of Duty a ako informuje portál IGN, vývojári zverejnili zárobky z predajov, ktoré im značka priniesla za uplynulých 12 mesiacov.

Najnovší diel série s názvom Call of Duty Black Ops: Cold War je už vonku a v našej recenzii sme hru ohodnotili veľmi pozitívne. Ide totiž o najlepšie príbehovo spracovaný diel doteraz, čo sa zrejme pozitívne prejavuje aj na predajoch.

Ako uvádza štúdio Activision na svojom webe, predaje z hier značky Call of Duty za uplynulých 12 mesiacov dosiahli čiastku 2,48 miliárd eur. Táto suma sa skladá nielen z predaja samotných hier v podobe fyzických či digitálnych kópií, ale aj zo ziskov z in-game nákupov, merchandisu či rôznych licenčných poplatkov.

V uplynulom roku zaznemanal zisk z predajov hier Call of Duty medziročný nárast až 80 % a počet predaných kópií narástol o 40 %. Za celý rok sa do bojov vo svete Call of Duty zapojilo viac ako 200 miliónov unikátnych hráčov. Zdá sa, že táto značka je aj po rokoch zlatou baňou na peniaze a fanúšikov ešte rozhodne neomrzela.

Zdroj: IGN, Activision

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú