Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Izraelský výrobca čipov TowerJazz oznámil menší ako očakávaný pokles zisku v 2. štvrťroku 2019. A uviedol, že investuje 100 miliónov USD do rozšírenia výrobnej kapacity vo svojom závode v Japonsku, aby uspokojil rastúci dopyt po svojich produktoch.

Spoločnosť TowerJazz, ktorá sa špecializuje na analógové čipy používané v automobiloch aj medicínske senzory, v pondelok informovala, že jej upravený zisk na akciu bez jednorazových položiek v 2. štvrťroku klesol na 24 centov zo 42 centov/akcia o pred rokom. A tržby sa v sledovanom období znížili na 306 miliónov USD (274,73 milióna eur) z 335 miliónov USD vlani.

Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, predpovedali firme upravený zisk 22 centov na akciu a tržby 303 miliónov USD. TowerJazz očakáva v 3. štvrťroku tržby o 5 % vyššie alebo nižšie ako 312 miliónov USD a analytici jej  predpovedajú obrat vo výške 307 miliónov USD.

TowerJazz vzhľadom na predpokladaný dopyt, ktorý presahuje súčasnú kapacitu v spoločnom podniku s japonskou firmou Panasonic, uviedol, že rozšíri jeho kapacitu do konca 1. polroka 2020 a na tento plán vyčlení asi 100 miliónov USD.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú