Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Komfortná výbava prináša do moderných áut viac pohodlia pre vodiča v mnohých smeroch, no niektoré prvky môžu byť viac na škodu ako na úžitok. Zlodeji áut môžu zneužiť „dieru“ v zabezpečení nových modelov, ktoré dokážu oklamať už behom pár sekúnd a pomocou špeciálnej elektroniky naštartovať motor. Toto video odhaľuje ako zlodeji dokážu oklamať autá, ktoré majú bezkľúčové štartovanie. Stačí im na to iba chvíľa.

Čoraz viac moderných áut má vo výbave aj tzv. „keyless“ štartovanie motora, pri ktorom nie je nutné vložiť kľúč do spínacej skrinky a elektronike auta stačí na štart iba signál kľúča. Túto technológiu však dokážu zneužiť zlodeji áut, ktorí zachytia signál kľúča. Podobná situácia nastáva aj pri diaľkovom ovládaní.

Pokiaľ sa vodič nepresvedčí, či auto skutočne zamkol, môžu zlodeji rušičkou zabrániť zamknutiu dverí. Hrozbu pre moderné autá demonštruje aj priložené video z YouTube, na ktorom dokázal „zlodej“ pri fingovanej krádeži odomknúť a naštartovať bez kľúčov až 13 áut za 6 minút.

Bezkľúčové štartovanie tak nemusí byť len pohodlným spôsobom ako naštartovať auto bez kľúča, ale aj hrozbou, ktorú zneužívajú mnohí zlodeji.

Zdroj: YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú