Bez umelej inteligencie by už online prostredie ani nevedelo existovať. Dôkazom toho je najnovšia funkcia platformy YouTube, na ktorú upozornil portál 9to5google. Tá od marca testuje novú inováciu v podobe tlačidla „Jump Ahead“. Ide o to, že v rámci nejakého videa sa prostredníctvom tejto funkcie vieš jedným klikom dostať na najprehrávanejšiu časť videa.

Funkcia „Jump Ahead“ beží na báze umelej inteligencie YouTube, ktorá vyhodnocuje údaje o správaní divákov. Následne identifikuje optimálny bod, na ktorý môžu používatelia preskočiť. Môžu tak odignorovať a preskočiť sekcie, cez ktoré sa chce väčšina divákov rýchlo dostať na zaujímavejšie časti videa. Môže ísť zdĺhavé úvody, reklamy alebo iný obsah, ktorý recipienti bežne preskakujú.

youtube jump ahead
9to5google

Polopatistický napísané, tlačidlo v tvare bielej pilulky umiestnené v pravom dolnom rohu používateľom automaticky popreskakuje „nudnejšie“ časti videa, ktoré preskakovali ostatní diváci tohto obsahu. 

Funkcia je momentálne označená za exkluzívnu a je dostupná pre predplatiteľov služby YouTube Premium v Spojených štátoch amerických, a aj to iba v aplikácii YouTube pre Android a videá. Skúšobné obdobie tejto funkcie má trvať až do 1. júna, no YouTube naznačil, že sa táto testovacia fáza môže predĺžiť. Závisieť to bude od spätnej väzby používateľov a ich zapojenia do testovania.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú