Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi je aktuálne 4. najväčším výrobcom smartfónov na svete, no v posledných dňoch vyplávali na povrch informácie o zbieraní dát používateľov. Hoci Xiaomi obvinenia popiera a tvrdí, že žiadne zbieranie citlivých dát v smartfónoch neprebieha, vydalo novú verziu prehliadačov, ktorá umožňuje zber dát vypnúť. O novinkách informovala spoločnosť na svojom blogu.

Xiaomi smartfóny majú zbierať citlivé dáta o používateľoch. Všetko sa to má diať prostredníctvom predinštalovaných prehliadačov spoločnosti v jej smartfónoch, no dáta má Xiaomi zbierať aj o samotných zariadeniach. Niektorí odborníci informovali, že týmto spôsobom a slabým zabezpečením je možné spätne identifikovať konkrétneho používateľa len na základe týchto dát.

Weibo

Spoločnosť sa s obvineniami nestotožňuje a vyvracia doterajšie problémy, na ktoré ako prvý upozornil magazín Forbes. Bližšie sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Aktuálne však Xiaomi napriek tomu, že sa cíti „nevinne“, vydalo update pre prehliadače Mi Browser, Mi Browser Pro (v12.1.4) a Mint Browser (v3.4.3) v Obchode Play, ktoré v novej verzii obsahujú funkciu na vypnutie zhromažďovania agregovaných dát v inkognito móde.

Zdroj: Xiaomi, Forbes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú