Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Windows Latest informuje o dizajnovej zmene prichádzajúcej s najnovšou aktualizáciou Windows 10. Microsoft sa dizajnom okien vráti viac ako dekádu naspäť.

Mnoho používateľov operačného systému Windows periodicky kritizuje rozhodnutie spoločnosti, ktorá sa s prechodom na Windows 8 v roku 2012 rozhodla ponúknuť konzumentom industriálnejší dizajn v podobe hranatých okien.

Väčšina systémov až do Windows 8 stavala na takzvanom Aero dizajne, kedy hlavné panely na vrchu každého aktívneho okna boli zaoblené. Práve návrat k zaoblenému dizajnu bude hlavnou prednosťou Fluent dizajnu, ktorý by mal nahradiť ten aktuálny už v druhej polovici budúceho roka.

 

Dizajnová zmena sa dotkne aj systémových ikon, ktoré majú byť rovnako oblejšie a podstatne farebnejšie. Je dosť možné, že nové ikony Kalendára, Kalkulačky, Hodín alebo Príkazového riadka už vo svojej iterácii operačného systému máš, keďže v tomto prípade ide o postupné uvoľňovanie aktualizácie.

Ako píšeme vyššie, oblejších okien by sme sa celoplošne mali dočkať v druhej polovici budúceho roka. Pokiaľ si však členom Windows Insider programu, aktualizácia by sa ti mala objaviť už na jar.

Zdroje: Windows Latest, GitHub

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú