Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pred mesiacom sme informovali o opatrení, ktoré po výzve Európskej únie prijali streamovacie služby a obmedzili bitrate obsahu v HD rozlíšení. Dôvodom bola preťažená internetová sieť na starom kontinente, ktorá dosiahla historické maximá. Situácia sa však o čosi zlepšila a Netflix tak v blízkej dobe plánuje toto opatrenie zrušiť, informovala stránka Netflix CZ + SK Fans na svojom Facebooku.

Filmy či seriály si na Netflixe budeš môcť opäť vychutnať v plnej kvalite. Streamovací gigant plánuje podľa dostupných informácií v blízkej dobe zrušiť opatrenie, ktoré prijal po výzve Európskej únie v súvislosti s pandémiou a zredukoval dátový tok vo videách o 25 %. Podobný krok ihneď spravili aj iné služby vrátane YouTube, ktoré nastavilo predvolenú kvalitu prehrávaných videí na SD (480p).

Vďaka zlepšujúcej situácii v Európe tak čoskoro kvalita obsahu na streamovacej službe vráti opäť do normálu.

Pokiaľ už nevieš, čo by si si na Netflixe pozrel, neustále ti prinášame prehľady noviniek aj skvelých seriálov, ktoré stoja za pozretie. Netflix pripravuje dokonca aj miniseriál o koronavíruse, ktorý vyjde už túto nedeľu.

Zdroj: Facebook/Netflix CZ + SK Fans

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú