Oprava iPhonov, rovnako ako pri všetkých vlajkových lodiach, rozhodne nie je lacná záležitosť. Za výmenu displeja či opravu iného poškodenia mimo záruky môžu zákazníci zaplatiť vysokú cenu. Apple zverejnil aj ceny opráv pre nový iPhone 12 a iPhone 12 Pro, ktoré si už môžu ľudia v mnohých krajinách predobjednať.

Tento rok dostal nástupca minuloročného iPhonu 11, ktorý mal LCD displej, novší OLED panel. Je preto logické, že Apple zvýšil aj cenu opravy poškodenej obrazovky pri novom iPhone 12. Tento rok si tak za jej výmenu zákazník zaplatí rovnako ako pri iPhone 11 Pro.

V prípade iPhonu 12 Pro a lacnejšieho iPhonu 12 vyjde výmena displeja podľa oficiálneho webu na 279 dolárov. Na Slovensku stojí v autorizovaných servisoch takáto výmena pri iPhone 11 Pro od približne 325 €. Podobnú sumu môžeme očakávať aj v prípade spomínaných nových modelov.

Pri väčšom alebo inom poškodení iPhonu 12 uvádza Apple za jeho opravu cenu až 449 dolárov a 549 dolárov v prípade iPhonu 12 Pro. U nás však v autorizovaných servisoch zaplatí zákazník za opravu poškodeného iPhonu 11 sumu 482 € a pri iPhone 11 Pro celých 675 €, pričom obdobné ceny by mali platiť aj v prípade iPhonu 12 a iPhonu 12 Pro.

Ďalšie články:

Zdroj: Apple, CCC.sk, Swissservice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú