Vďaka certifikácii v Brazílii sa fanúšikovia a potencionálni zákazníci dozvedajú detaily o kapacitách batérií iPhonu 12, informuje MacRumors. Koľko mAh má najmenší model?

Mnohí sú po predstavení najnovších modelov zaiste zvedaví, akými batériami ich vybavil Apple tento rok. A nemáme príliš dobré správy. Batérie sú menšie ako pred rokom. Podľa certifikácie brazílskej telekomunikačnej agentúry ANATEL má iPhone 12 batériu o veľkosti 2815 mAh, čo je v porovnaní s 3110 mAh batériou iPhonu 11 výrazne menej.

iPhone 12 mini však príde len s 2227 mAh batériu, ktorej kapacita je limitovaná najmä samotnou veľkosťou konštrukcie. V prípade iPhonu 12 Pro a iPhonu 12 Pro Max nie sú veľkosti batérií jednoznačne potvrdené, no podľa doterajších správ by mal mať menší z dvojice rovnakú batériu ako iPhone 12 alebo menšiu 2775 mAh batériu a väčší model Max by mal prísť s 3687 mAh batériou, informuje PhoneArena.

Opäť však ide o značný pokles kapacity v porovnaní s minuloročnými modelmi. To by ale nemalo zásadne ovplyvniť ich výdrž, ktorá môže byť vďaka novému a úspornejšiemu 5 nm procesoru A14 Bionic na podobnej alebo rovnakej úrovni ako pred rokom. Reálne výsledky však odhalia až prvé testy.

Zdroj: MacRumors, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú