Výbuch Starship počas posledného testu zachytili na kamery mnohí amatérski pozorovatelia, avšak kanál Cosmic Perspective ho zachytil vo vysokom rozlíšení a predovšetkým v spomalenom zábere, informuje Futurism.

Napriek tomu že Starship SN10 dokázala narozdiel od svojich predchodcov pristáť, jej osud bol rovnaký. Po niekoľkých minútach na pristávacej ploche a snahe o uhasenie požiaru explodovala a prekvapila azda všetkých, ktorí ju v tú chvíľu sledovali. Problémom boli zrejme nohy, z ktorých niektoré sa počas pristávania nevysunuli a stroj tak pri dosadnutí utrpel vážne poškodenie.

Profesionálne natočené video ponúkol na YouTube kanál Cosmic Perspective, ktorí celkom očividne majú dobrú výbavu a vedia, ako s ňou zaobchádzať. Okrem štartu zachytáva video aj výbuch Starship vo vysokom detaile. Je možné pozorovať niekoľko tlakových nádob letiacich všetkými smermi, ale i jedno z dolných krídiel ženúce sa plameňmi.

Netrpezlivo už čakáme na ďalší test prototypu SN11 a dúfame, že tentoraz zvládne pristátie aj bez toho, aby nakoniec explodoval. Test SN10 bol napriek výbuchu úspech, SpaceX totiž dokázala, že pristávacia sekvencia je funkčná a po troche tréningu je možné ju dohnať k dokonalosti. Vážne zmeny však potrebujú pristávacie nohy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú