Spoločnosť Intel, popredný výrobca čipov, získal licenciu od americkej vlády, ktorá mu dovoľuje aj naďalej obchodovať s čínskymi spoločnosťami. Huawei tak môže odoberať produkty od tohto výrobcu, informoval portál GizChina.

Po kope negatívnych udalostí v obchodnom vzťahu USA a Číny tu máme aspoň jednu pozitívnu vec. Americký Intel dostal od vlády povolenie aj naďalej obchodovať s čínskym výrobcom.

Okrem Intelu o licencie požiadali aj ďalšie spoločnosti, medzi ktoré patrí Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) alebo juhokórejský SK Hynix. Zatiaľ čo SMIC ešte rozhodnutie nedostal, SK Hynix licencia udelená nebola, píše Retures.

Zainteresovaná osoba, ktorá však odmietla byť identifikovaná pre médiá, povedala, že spoločnosti mimo USA, ktoré však využívajú americké technológie, majú minimálnu šancu získať licenciu, ktorá im umožní s Huawei obchodovať.

Pozitívnou správou pre Huawei však môže byť to, že domáci trh sa aj napriek týmto komplikáciám na výrobcu takpovediac „nevybodol“. Číňania masívne kupujú Huawei zariadenia aj napriek tomu, že obchodná vojna pri niektorých produktoch zvýšila ich cenu až o 40 %. V priemere vzrástli ceny produktov Huawei od januára o 50 až 60 €.

Zdroj: GizChina, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú