Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na trhu kryptomien v piatok pokračoval výpredaj po tom, ako burza digitálnych mien FTX Trading oznámila, že požiadala o ochranu pred veriteľmi a jej generálny riaditeľ Sam Bankman-Fried odstúpil z funkcie. Bitcoin klesol o 5 % na 16 589,82 dolára za kus a digitálna mena ether oslabila o 4,5 %.

Za celý týždeň bitcoin stratil 20,1 % a kryptomena ether si odpísala 24,3 %. Investori monitorujú vplyv bankrotu burzy FTX a jej sesterskej spoločnosti Alameda Research. Informuje o tom CNBC.

Ethereum sa po strate necelej štvrtiny svojej hodnoty aktuálne obchoduje za 1 265 dolárov za kus. Miernym prekvapením je potom Dogecoin, ktorý sa po dlhšej dobe opäť dostal do desiatich najobchodovanejších kryptomien podľa objemu za posledných 24 hodín. Pri pohľade na objem za posledných 30 dní však z top desiatky opäť vypadne.

Kryptoburza môže umrieť v priebehu dní

FTX končí. Popritom, ako Sam Bankman-Fried behom jedného dňa prišiel o drvivú väčšinu svojho majetku, Binance zrušilo akvizíciu svojho úhlavného rivala, informuje The New York Times. Išlo o obrat, ktorý čakal málokto.

K zrušeniu akvizície došlo po tom, ako najväčšia svetová kryptoburza Binance analyzovala finančné dokumenty krachujúceho FTX. Konkrétne dôvody síce nepoznáme, no je pravdepodobné, že to súviselo so slabým finančným zdravím dvojky na trhu kryptobúrz.

New York Times vo svojej správe ďalej upozorňuje, že Bankman-Fried už nestojí na čele spoločnosti. Zakladateľ spoločnosti z pozície CEO odstúpil a nahradil ho John J. Ray III. Krátko na to spoločnosť ohlásila bankrot.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú