Dva najväčšie blockbustery posledných rokov sú k dispozícii na voľné pozretie na Twitteri, informuje Verge. Po tom, čo Elon Musk po prevzatí sociálnej platformy prepustil väčšinu zo zamestnancov dohliadajúcich na bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel, sa na Twitteri začali objavovať pirátske kópie filmov.

Za dva dni ich videli milióny

Musk totiž zároveň rozšíril možnosti uploadovania videí, takže na Twitteri je po novom možné zverejňovať príspevky v dĺžke až do 60 minút, navyše vo FullHD rozlíšení. Bolo iba otázkou času, kedy sa pravidlo, ktoré nikto nekontroluje, začne zneužívať.

Flickr / Twitter (koláž redakcia)

Najnovšie sa na Twitteri objavila najúspešnejšia novinka tohto roka Super Mario Bros. vo filme, ktorá ako prvá tohtoročná snímka v 2023 dokázala v zárobkoch prekročiť miliardu. Pirátska verzia filmu bola dostupná jednom z účtov na Twitteri k voľnému pozretiu od 28. apríla, stiahnutá z obehu bola až počas nedele 30. apríla. Za necelé tri dni si ju stihlo pozrieť približne 9,3 milióna používateľov.

Ľudia na Twitteri takto mohli nájsť viacero pirátskych kópií, a nešlo len o Super Maria. Na sociálnej platforme sa nelegálne šíri aj Avatar: Cesta vody a ďalšie pirátske kópie filmov. Twitter viacerých používateľov, ktorí takto vysielali obsah, zablokoval za porušenie podmienok, reakcia sociálnej platformy je však pod novým manažmentom výrazne oneskorená a koleduje si o problém.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú