Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Národná lotériová spoločnosť Tipos upozornila na podvodné telefonáty a e-maily, ktorými sa podvodníci snažia získať od ľudí citlivé údaje. V prípade telefonátov sa volajúci predstaví ako pracovník spoločnosti Tipos a pod zámienkou výhry v súťaži sa od ľudí snaží vylákať citlivé údaje, ako napríklad číslo bankového účtu alebo číslo občianskeho preukazu.

„Spoločnosť Tipos takéto telefonáty neuskutočňuje, rovnako ani podobné e-maily neodosiela a apeluje na všetkých, aby na ne nereagovali, neklikali na priložené hypertextové odkazy a v žiadnom prípade neposkytovali svoje údaje,“ informovala hovorkyňa Adriana Podobová.

Lotériová spoločnosť odporúča, aby sa pri hovoroch z neznámeho čísla ľudia nepredstavovali menom. Taktiež by do telefónu, e-mailu alebo inej správy nemali poskytovať žiadne údaje, ako napríklad adresu bydliska, e-mail, číslo účtu, platobnej karty alebo rodné číslo.

„Ak od vás niekto prostredníctvom telefónu, e-mailu alebo inej správy vyžaduje poskytnutie takýchto údajov, rozlúčte sa s volajúcim a položte a v prípade e-mailu alebo inej správy na tieto nereagujte,“ dodala Podobová.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú