Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť TikTok chce osloviť stovky odborníkov a inštitúcií s cieľom vytvoriť vzdelávací obsah pre túto platformu. TikTok zaznamenal od roku 2017 na celom svete už viac ako dve miliardy stiahnutí od používateľov iOS a Androidu. Umožňuje im vyrobiť video s maximálnou dĺžkou 15 sekúnd, sprevádzané hudbou.

Vo vzdelávacích videách vystúpi napríklad britský herec Sean Sagar, ktorý bude radiť, ako sa pripraviť na konkurzy. Televízna moderátorka a matematička Rachel Riley zas pomôže zlepšiť sa v matematike.

Generálny manažér TikToku pre Európu Rich Waterworth exkluzívne pre BBC Click povedal, že platforma zaznamenala veľký záujem používateľov o vzdelávacie videá. Elizabeth Hidson z University of Sunderland uviedla, že novinka od TikToku bude súčasťou trendu v online vzdelávaní.

„Myslíme si, že TikTok je bezpečným miestom, kde sa mladí ľudia môžu naučiť niečo viac o témach, ktoré ich zaujímajú, ako napríklad dejiny černochov, žien či príbehy z prostredia LGBTQ komunity,“ vyjadril sa Martin Jefferies, manažér sociálnych médií pracujúci pre organizáciu English Heritage, ktorá spravuje viac ako 400 historických miest v Británii.

Výskumný analytik z Enders Analysis Jamie MacEwan považuje za dobrý signál, že novým výkonným riaditeľom TikToku sa stal Kevin Mayer, ktorý v minulosti pracoval pre spoločnosť Disney. Podľa MacEwana pre platformu zabezpečí nové partnerstvá. Mayer napríklad dozeral na spustenie streamingovej služby Disney Plus, ktorá má už viac ako 50 miliónov používateľov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú