Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Popularitu veľkých spoločností radi využívajú aj podvodníci, ktorí sa snažia oklamať ľudí rôznymi spôsobmi. Známy operátor však registruje aj čoraz väčší počet falošných súťaží tretích strán, ktoré môžu svojim obsahom zavádzať ľudí a koniec koncov ich pripraviť aj o peniaze. Spoločnosť Telekom upozorňuje na zvýšené množstvo podvodných súťaží zdieľaných cez iné weby, ktoré môžu lákať na rôzne výhry.

Vo svete internetu dokážu nájsť podvodníci neustále novšie spôsoby, akými oklamať ľudí a pripraviť ich o financie alebo od nich vymámiť citlivé údaje. Neraz sme boli svedkami falošných súťaží aj na Facebooku, kde podvodníci ľuďom sľubovali drahé výhry a následne od nich chceli získať napríklad údaje o kreditných kartách. Podvody však teraz pri súťažiach zaznamenáva aj Telekom, ktorý uverejnil na facebookovej stránke výzvu, aby sa jeho zákazníci nenechali oklamať.

Slovak Telekom pri vyhlásení súťaže vždy zverejní aj štatút súťaže, ktorý informuje o podmienkach účasti, postupe, právach a povinnostiach účastníkov. Spoločnosť od víťazov nikdy nepožaduje finančné informácie o kreditných kartách alebo iné podobné údaje a svoje súťaže vždy propaguje iba oficiálnou cestou. 

Zdroj: Telekom SK/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú