Spoluzakladateľ spoločnosti Apple Steve Wozniak sa v rozhovore pre Bloomberg vyjadril, že by bol veľmi rád, ak by Apple predstavilo vlastný skladací smartfón a upevnilo si tak pozíciu lídra v inováciách.

Ako hovorí vo videu nižšie, kalifornská spoločnosť Apple je v mnohých oblastiach technologickým lídrom. Spomenul pritom TouchID, rozpoznávanie tváre pomocou FaceID či platby smartfónom a hodinkami vďaka službe Apple Pay. Znepokojuje ho však fakt, že v oblasti skladacích smartfónov sa spoločnosť zatiaľ príliš neangažuje, pričom on sám by ho veľmi rád privítal.

Spomenul tiež hlavných konkurentov Samsung a Huawei, ktorí už na trhu takýmito zariadeniami disponujú, hoc boli predstavené len pred pár dňami. Nebáli sa pritom ani nasadenia vysokej cenovky, ktorá činí 1745, respektíve 2299 €. Ohľadom budúcnosti je však optimistický, hoc spoločnosť v poslednom štvrťroku zaznamenala zníženie príjmov o 15 %.

Každopádne, ak by Apple predstavilo vlastný skladací smartfón, trhu s takýmito zariadeniami by to len pomohlo. Stále viac výrobcov by sa k tomu odhodlalo, čím by sa podarilo znížiť cenu týchto zariadení. Otázne však ostáva, či v súčasnosti majú význam pre bežného človeka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú