Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple momentálne zažíva dosť rušné chvíle, nakoľko vedenie musí riešiť takmer jednu sťažnosť za druhou, rovnako ako aj viaceré súdne spory. Najnovšie sa do kalifornského giganta pustila aj najznámejšia streamingová služba Spotify, o čom informuje portál The Verge.

Spoločnosť Spotify totiž v stredu podala sťažnosť adresovanú Európskej komisii, v ktorej vyčíta postoj Applu voči konkurencii. Konkrétne sa jedná o Apple Music, ktorý podľa nich porušuje predovšetkým spravodlivú hospodársku súťaž a zásady zakazujúce diskrimináciu.

Hlavným problémom je aj v tomto prípade samotný zisk, nakoľko z každého nákupu na Spotify putuje 30 % z celkovej sumy priamo spoločnosti Apple a rovnako to platí aj v prípade napríklad prechodu na Premium účet.

Takéto podmienky však nie sú pri iných službách, akými sú napríklad Uber, ale aj mnohé ďalšie a Spotify preto žiada preskúmanie tohto problému a zavedenie rovnakých pravidiel pre všetkých. Voči týmto tvrdeniam sa už ohradil aj Apple a zdá sa, že vývoj celej situácie bude ešte zaujímavý. Koniec koncov, očakávané je aj výsledné stanovisko Európskej komisie.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú