Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od štartu historicky prvej misie s astronautmi v module súkromnej spoločnosti SpaceX uplynuli už 4 mesiace. Demonštračný let rakety Falcon 9 s prvou posádkou počas letu pod záštitou NASA a spoločnosti Elona Muska otvoril dvere komerčným misiám. Nedávno SpaceX zverejnil zostrih najlepších momentov z príprav, štartu a pristátia astronautov z misie Demo-2. Nenechaj si ujsť jedinečné zábery.

Misia Demo-2 odštartovala ešte koncom mája tohto roka, kedy raketa Falcon 9 vyniesla astronautov v module Crew Dragon na Medzinárodnú vesmírnu stanicu, kde zotrvali takmer 2 mesiace. Návrat dvojice astronautov sprevádzalo veľké napätie, no všetko prebehlo bez väčších problémov. Bob Behnken a Doug Hurley sa vrátili na Zem 2. augusta. Ďalšie detaily sme priniesli v našom komentári.

Prednedávnom SpaceX zverejnil tie najvýznamnejšie momenty z celej misie Demo-2, od príprav a štartu Falconu 9, až po úspešný návrat astronautov. Pozrieť si ich môžeš na priloženom videu. Aktuálne už spoločnosť s NASA pripravuje prvý komerčný let v misii Crew-1, ktorá odštartuje v októbri. Na jar budúceho roka by mala potom odštartovať aj misia Crew-2 s posádkou, ktorej členkou bude aj manželka Boba Behnkena.

Zdroj: SpaceX/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú