Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pôvodne bol let tejto najväčšej rakety sveta naplánovaný na včerajšok, no kvôli nepriaznivým vetrom v atmosfére bol potom štart preložený na dnešný deň. Aktuálne však podľa informácií na YouTube raketa vyštartuje až zajtra 12. apríla v skorých ranných hodinách. Falcon Heavy vynesie na obežnú dráhu satelit Arabsat-6A a bude štartovať z Kennedyho vesmírneho centra na Floride

Aktuálne najväčšia raketa, Falcon Heavy, mala svoj premiérový let pred viac ako jedným rokom. Po dlhých mesiacoch sa SpaceX znova rozhodol, že ju využije pre ďalšiu vesmírnu misiu, avšak teraz už nebude na palube žiaden elektromobil, ale 6-tonový satelit Arabsat-6A, informuje Space. Ten prinesie rádiové, telekomunikačné a internetové spojenie pre ľudí v strednej Afrike a Európe. Raketa pritom zopakuje postup ako v minulom roku.

SpaceX

Po štarte vyletí na obežnú dráhu Zeme, kde vysadí satelit a vráti sa späť na zem. Ako prvé pristanú v pristávacích zóna na Cape Canaveral na Floride dva bočné boostery rakety, informuje ArsTechnica. Samotný Falcon Heavy potom pristane na palube lode „Of Course I Still Love You“ v Atlantickom oceáne. Celý živý prenos môže sledovať na YouTube, alebo na oficiálnej stránke SpaceX.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú