V tomto článku boli použité aj materiály TASR.

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) práve urobil ďalší významný krok v oblasti udržateľnosti a obnoviteľnej energie. V Michalovciach, v areáli spoločnosti, bola do prevádzky uvedená nová fotovoltická elektráreň, ktorá sa stala súčasťou verejnej distribučnej siete.

Táto elektráreň, vybavená 1535 fotovoltickými panelmi, má ročne vyprodukovať až 720 megawatthodín (MWh) elektrickej energie, čo je množstvo, ktoré prispeje k zníženiu emisií oxidu uhličitého o približne 200 ton ročne.

Elektráreň začala s testovacou prevádzkou už v júli a od septembra je v plnej prevádzke. Vďaka svojej polohe na nezatienenom pozemku má ideálne podmienky na efektívne získavanie energie zo slnka, čo z nej robí významný prínos pre slovenskú energetickú sieť.

SPP doteraz sprevádzkoval fotovoltické zdroje s celkovým výkonom takmer 1,3 MWp (megawatt peak). „Projekt v Michalovciach je doteraz našou najväčšou fotovoltickou elektrárňou. S ohľadom na naše ciele v oblasti udržateľnosti je pre nás dôležité, aby sme rozširovali sieť zdrojov, ktoré vyrábajú obnoviteľnú energiu.

Preto pokračujeme aj v ďalšom projekte na využitie slnečnej energie ako čistého a obnoviteľného zdroja energie pre slovenské školy,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú