Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovensko-americká spoločnosť Tachyum úspešne uzavrela tzv. financovanie série B. Finančné kolo bolo vedené súkromným kapitálovým investorom IPM Group v spolupráci s Across Private Investments. Ako v tlačovej správe informuje samotná firma, jej trhová hodnota tak narástla trojnásobne.

Celková suma získaného kapitálu sa pohybuje na úrovni desiatok miliónov eur. Prostriedky budú použité na finalizáciu čipu Prodigy. Ten má podľa spoločnosti potenciál dosiahnuť bezkonkurenčnú výpočtovú rýchlosť a obrovskú úsporu energie pre hyperškálové prostredia, OEM, telekomunikácie, privátny cloud a vládne trhy.

Desaťnásobne nižšia spotreba energie jadra procesora Prodigy dramaticky zníži uhlíkové emisie spojené s využívaním dátových centier. Trikrát nižšie náklady čipu Prodigy (pri rovnakom výkone) sa tiež premietnu do ročných úspor v miliardách dolárov pre tzv. hyperscalerov, ako sú Google, Facebook, Amazon a Alibaba,“ priblížila spoločnosť.

Tachyum prináša riešenia v oblasti dátových centier, vysokovýkonných výpočtov a umelej inteligencie. Pracoviská má v USA a na Slovensku.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú