Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo zahraničných vecí začalo Slovákom žijúcim alebo pracujúcim v zahraničí posielať SMS správy s informáciou o tom, že kapacity štátnej karantény sú v týchto chvíľach plné.

Slováci, ktorí teda žijú alebo pracujú za hranicami Slovenska, by tak podľa ministerstva mali zvážiť svoj návrat a pricestovať len v nevyhnutných prípadoch. Na webe ministerstva sa nachádza formulár, ktorý by mal každý Slovák vyplniť najmenej 72 hodín pred plánovaným príchodom.

Na základe formuláru bude môcť ministerstvo efektívnejšie plánovať voľné kapacity. Osobu po príchode umiestnia do karanténneho zariadenia po dobu nevyhnutnú na vykonanie všetkých potrebných testov. Pri negatívnom výsledku bude tejto osobe ďalej nariadená už iba domáca 14 dňová karanténa.

Šírenie koronavírusu na Slovensku sa nám podľa počtu nových prípadov v posledných dňoch darí stabilizovať. K týmto výsledkom určite pozitívne prispieva aj povinná štátna karanténa. Na základe tejto SMS tak zrejme vláda zatiaľ neplánuje zvoľniť v opatreniach týkajúcich sa povinnej karantény.

Zdroj: MZVaEZ

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú