Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť SK-NIC, a. s., ktorá je správcom domény najvyššej úrovne „.sk“, pripravuje spustenie fondu na podporu projektov kybernetickej bezpečnosti a vzdelávania na jeseň tohto roku. Informoval o tom Darius Hatok, marketingový manažér spoločnosti.

Téma kybernetickej bezpečnosti je podľa neho v súčasnosti čoraz častejšie skloňovaná. Asi 51,8 % všetkých operácií na internete vykonávajú boty (jednoduché autonómne programy), ktoré napríklad umožňujú vyhľadávanie v internetových prehliadačoch. V mnohých prípadoch sa zneužívajú na prelomenie ochrany osobných profilov na sociálnych sieťach, alebo na napádanie webstránok. Denne je takto vo svete „heknutých“ až 90.000 webov.

„Odborná verejnosť už dlho diskutuje o potrebe zvýšenia informovanosti v oblasti internetovej bezpečnosti. Sme spoločnosť, ktorá má záujem podporovať kvalitné projekty.

Preto môžem s radosťou oznámiť, že fond zriadený spoločnosťou SK-NIC, ktorého spustenie a prvé výzvy očakávame na jeseň tohto roku, bude zameraný práve na projekty z oblasti kybernetickej bezpečnosti a internetového vzdelávania,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a. s.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú