Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jedna z najočakávanejších hier v podobe Metro Exodus sa teší veľkej popularite a to aj napriek viacerým komplikáciám, ktoré súviseli najmä s distribúciou na platforme Epic Games namiesto Steamu. Po mnohých skvelých ohlasoch a hodnoteniach však prichádza aj zaujímavá kritika, a to hneď zo strany Ruskej štátnej televízie.

Tá totiž herný titul označila za značne rusofóbny, nakoľko napríklad začiatok hry ukazuje prostredie, v ktorom sú ľudia odkázaní na život v Metre. Ďalším príkladom je podľa ruskej televízie aj situácia, v ktorej môžu hráči dosiahnúť takzvaný dekomunizačný úspech, v prípade ak zničia sochu Lenina.

Ruská štátna televízia to pokladá za veľkú urážku ruského obyvateľstva a vykreslenie ich života v takom obraze je podľa nich výsledkom ukrajinsko-maltskej propagandy.

K situácii sa vyjadril aj autor kníh Metro, podľa ktorého je to celé na smiech a jediná rusofóbna vec je v tomto prípade samotná televízia a nie hra. Paradoxom je, že samotný Dmitry Glukhovsky je občanom Ruskej federácie a narodil sa priamo v Moskve. Na druhej strane však patrí medzi veľkých odporcov prezidenta Putina a spolupracuje s ukrajinským štúdiom, ktoré sa pred niekoľkými rokmi presťahovalo na územie Malty.

Zdroj: polygraph

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú