Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Tesla, známa predovšetkým výrobou prémiových elektrických áut, sa chystá predstaviť svetu svojho prvého humanoidného robota, informuje Interesting Engineering. Musk prostredníctvom Twitteru oznámil, že sa kvôli možnosti dokončenia prvého funkčného prototypu odkladá udalosť Tesla AI Day na 30. september tohto roku.

Zároveň však neskôr dodal, že sa tento prototyp nebude podobať na futuristický stroj predstavený minulý rok v rámci koncepčnej prezentácie. Nie je pritom zatiaľ jasné, či ide o zmenu vzhľadu spojenú len s faktom, že sa jedná o prototyp alebo o kompletnú zmenu konštrukcie a vzhľadu z technologických dôvodov.

Títo humanoidní roboti majú nahradiť ľudí v nudných a rutinných prácach, ktoré ich nebavia alebo ohrozujú na zdraví. V budúcnosti majú navyše dostať vlastné osobnosti a stať sa spoločníkmi ľudí, ktorí to potrebujú a ktorí trpia samotou alebo potrebujú pomoc v domácnosti.

Argumentom pre vývoj takejto technológie spoločnosťou Tesla je, že má vďaka vývoju autonómnych elektromobilov väčšinu potrebných komponentov a technológií už v rukách – autá sú totiž, ako tvrdí Musk, roboti na štyroch kolesách.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú