Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po nedávnom predstavení nových MacBookov a počítača Mac mini s novým procesorom M1 od Apple sa ukázal jeho potenciál priamo v benchmarkovom teste. Apple Silicon v sebe totiž skrýva omnoho viac výkonu, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Procesor M1 v MacBooku Air dokázal výkonom v teste poraziť aj najlepší 16″ MacBook Pro s procesorom Intel Core i9, informuje MacRumors.

Počas predstavenia výrobca tento nový kus kremíka poriadne ospevoval a vyzdvihoval jeho výkonovú stránku. Zdá sa, že táto „šou“ nebola vôbec prehnaná. Nový procesor M1 teraz potvrdil svoje kvality v testovaní GeekBench.

Vo výsledku dokázal procesor M1 v MacBooku Air poraziť aj tak výkonný notebook, akým je MacBook Pro vo verzii so 16″ displejom a s procesorom Intel Core i9 9. generácie. V teste na jedno jadro dokonca porazil aj počítač iMac s Intel Core i9 10. generácie.

Výsledky GeekBench pre MacBook Air s procesorom M1: 

  • Single-core: 1687 bodov
  • Multi-core: 7433 bodov

Výsledky GeekBench pre MacBook Pro 16″ s Intel Core i9:

  • Single-core: 1096 bodov
  • Multi-core: 6870 bodov

Pri teste viacerých jadier len o pár stoviek bodov zaostával za iMacom s procesorom Intel Xeon. Testom GeekBench prešiel aj nový Mac mini a MacBook Pro 13″ s procesorom M1, pričom dosiahli podobný výsledok ako MacBook Air.

Ďalšie články:

Zdroj: MacRumors, GeekBench

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú