Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple len včera predstavil svoje nové MacBooky a Mac mini s vlastným procesorom, ktorý je postavený na architektúre ARM. Spoznali sme už dokonca aj slovenské ceny týchto, o ktorých sme ťa informovali v tomto článku. Ako však upozornil portál TheVerge, nový čip prináša aj niekoľko obmedzení, ktoré treba mať na pamäti.

Ak sa rozhodneš siahnuť po niektorom z nových Macov, mal by si dobre zvážiť, koľko operačnej pamäte budeš pri svojej práci potrebovať a či ju budeš chcieť v budúcnosti navýšiť. Apple informoval, že pri procesore M1 je maximálna kapacita operačnej pamäte RAM obmedzená na 16 GB.

Apple

Pri modeloch, ktoré ponúkajú aj variant s 8 GB operačnej pamäte RAM, nebude navyše možné operačnú pamäť v budúcnosti navýšiť, pretože je integrovaná priamo na čipe.

Najmä používatelia MacBooku Pro často volia konfiguráciu s 32 GB pamäte RAM a aj preto stále zostáva v ponuke MacBook Pro s procesorom Intel. Ďalším dôležitým detailom je, že k zariadeniam s čipom M1 nemožno pripojiť externú grafickú kartu, dodal vo svojom článku portál TechCrunch.

Zdroj: TheVerge, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú