Talianska polícia vypátrala v Dominikánskej republike hľadaného člena kalábrijskej zločineckej organizácie ’Ndrangheta, ktorý roky unikal spravodlivosti. Identifikovala ho vďaka videám o varení, ktoré spolu so svojou manželkou zverejňoval na serveri YouTube. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Na muža vydali v roku 2014 zatykač pre obchodovanie s drogami. On však utiekol do Dominikánskej republiky, kde bol známy len pod menom Marc. V každodennom živote si dával dobrý pozor a talianski vyšetrovatelia mu roky nemohli prísť na stopu.

Chybu spravil, až keď si s manželkou založil na platforme YouTube účet, kde spolu pridávali videá o varení talianskych jedál. Mužova tvár sa na žiadnom z týchto videozáznamov neobjavila, polícia ho však napriek tomu identifikovala na základe tetovania.

(Ich) láska k talianskej kuchyni umožnila vysledovať stopy, ktoré po sebe zanechali na internete a sociálnych sieťach,“ uviedla polícia. Muža napokon zadržali minulú stredu v Dominikánskej republike v rámci operácie, ktorú koordinovala medzinárodná policajná organizácia Interpol. V pondelok ho letecky previezli do Milána.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú