Videoslužba YouTube odstránila päť kanálov vedených mjanmarskou armádou za porušenie pravidiel.

Spoločnosť v piatok oznámila, že jej rozhodnutie sa týka kanálov vysielateľov Myawaddy Media, MRTV, WD Online Broadcasting, MWD Variety a MWD Myanmar. Okrem toho YouTube odstránil zo svojej platformy niekoľko videí.

„V súlade s našimi pokynmi pre komunitu a príslušnými zákonmi sme ukončili niekoľko kanálov a odstránili sme z YouTube niekoľko videí,“ uvádza YouTube vo vyhlásení s tým, že monitoruje situáciu pre ďalší obsah, ktorý by mohol porušiť pravidlá.

YouTube uviedol, že počas uplynulých mesiacov zrušil zhruba 20 kanálov a vymazal viac ako 160 videí, ktoré porušovali jeho pravidlá súvisiace s nenávistnými prejavmi a obťažovaním, spamom a klamlivými praktikami, násilným a názorným obsahom ako aj porušenia podmienok služby.

V decembri YouTube stiahol 34 kanálov v rámci vyšetrovania obsahu z koordinovanej ovplyvňovacej kampane. Kampaň zverejnila obsah o voľbách v Mjanmarsku, regionálnych konfliktoch a správach súvisiacich s USA, Čínou a Malajziou.

Rozhodnutie prišlo viac ako mesiac po vojenskom prevrate v Mjanmarsku. Podobne už zakročil aj Facebook, ktorý zo svojej sociálnej siete a služby Instagram odstránil všetky účty súvisiace s mjanmarskou armádou.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú