Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla predal v závere roka takmer 71 000 áut vyrobených v Číne, čo znamená nový rekord. Uviedla to v utorok Čínska automobilová asociácia CPCA.

Podľa údajov CPCA predala Tesla v decembri celkovo 70 847 vozidiel vyrobených na čínskom trhu. To je najvyšší predaj od začatia výroby áut Tesly v Šanghaji v roku 2019. Predchádzajúci rekord zaznamenala Tesla v októbri, keď predala 56.006 v Číne vyrobených áut, informovala agentúra Reuters.

V porovnaní s predajom v decembri minulého roka to predstavuje takmer trojnásobne vyšší objem. Výrazne sa zvýšil predaj aj v medzimesačnom porovnaní, a to o 34 %.

Čo sa týka konkurencie, čínsky výrobca elektromobilov Nio dodal v decembri na trh 10 489 vozidiel. Ďalšia čínska automobilka Xpeng predala približne 16.000 áut. Nemecký Volkswagen uviedol, že v poslednom mesiaci roka predal v Číne viac než 13 780 elektromobilov série ID. To je štvrtý mesiac v rade, v ktorom sa v Číne predalo viac než 10 000 vozidiel tejto série.

Ako CPCA dodala, celkovo sa v Číne predalo v decembri 2,14 milióna osobných áut. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená pokles o 7,7 %.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú