Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Členovia policajnej jednotky v Ontáriu (Kanada) našli pri drogovom zásahu „plameňomet“ od spoločnosti The Boring Company. Okrem toho zadržali aj pušku kalibru .22, nôž, 910 gramov kokaínu a 7 kilogramov fenacetínu. Medzi trestné činy patrilo neoprávnené držanie zakázaného zariadenia alebo streliva a držanie zbrane, ktorá nie je zakázaná, ale „vedome nemá licenciu“.

Polícia zdieľala túto správu o vyšetrovaní na Twitteri a ľudia sa ich v komentároch pýtali, či je legálne vlastniť plameňomet od spoločnosti The Boring Company. Právnik Fady Mansour v roku 2018 uviedol, že tento „plameňomet“ je v Kanade technicky legálny. „Máte zakázané vlastniť určitú triedu strelných zbraní a strelné zbrane sú definované v trestnom zákone ako predmet, ktorý má hlaveň a vystreľuje projektil,“ vysvetlil Mansour.

„Toto má hlaveň, ale nemá projektil, nemá guľku žiadneho druhu, ktorá by skutočne vychádzala z hlavne.“ Ako uvádza samotná spoločnosť už názvom, zariadenie nie je ako skutočný plameňomet, aj keď to tak môže vyzerať a podľa zákona v Kanade sa nachádza v takzvanej „šedej zóne“. V prípade týchto obvinených tak bolo zariadenie omylom uvedené ako plameňomet.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú