Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mobilní operátori pokračujú s rozširovaním piatej generácie mobilných sietí v mnohých krajinách sveta. Ľudia veriaci klamlivým správam však vo veľkom ničili a podpaľovali 5G vysielače, či dokonca útočili na technických pracovníkov operátorov. Len vo Veľkej Británii bolo zničených vyše 100 vysielačov, informuje Gizchina.

Prvé správy o útokoch na vysielače pre 5G sieť sa začali objavovať ešte na jar tohto roka. Konšpirátori docielili, že ich výplodom uverilo množstvo ľudí, ktorí sa začali obávať údajne škodlivých účinkov novej mobilnej siete, a tak sa rozhodli zdroje zničiť. Útoky na vysielače spôsobili veľké škody, mnohé z nich boli podpálené a nenávratne zničené.

Detaily po týchto útokoch potvrdila aj britská komunikačná autorita Ofcom, ktorá informovala, že do decembra 2020 bolo vo Veľkej Británii zničených celkovo 159 vysielačov mobilnej 5G siete. Vo výsledku tieto útoky spôsobili prestoj až na 170 000 hodín. Napriek týmto problémom však majú operátori v UK za tento rok až 3000 vysielačov určených pre 5G, informuje ITHome.

Zobraziť celú galériu (0)
Flickr / Christoph Scholz

Situáciu zo začiatku roka neskôr zhoršilo aj spojenie konšpirácií o 5G s konšpiráciami o koronavíruse, ktorý sa mal podľa klamlivých správ šíriť práve aj vďaka týmto vysielačom mobilného signálu. Viac k tejto téme sa dočítaš v našich predošlých článkoch.

Ďalšie články:

Zdroj: Gizchina, ITHome

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú