Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ambiciózny veľkofilm Toma Cruisa neprestáva udivovať ani mesiac po svojej premiére. Top Gun: Maverick v tržbách pokoril vysnenú miliardovú hranicu a stal sa najzárobkovejším filmom tohto roka, informuje Variety.

Akčnému blockbusteru pritom po viacnásobných covidových odkladoch hrozilo, že bude štartovať len na streamovacích službách a kiná úplne obíde. Tom Cruise s tým však zásadne nesúhlasil a trval na tom, aby sa jeho film premietal len na veľkom plátne.

Top Gun: Maverick tak do kín prichádzal ako veľká neznáma a analytici mu aj v optimistickom scenári v tržbách predpovedali nanajvýš pol miliardy dolárov. Vynikajúce recenzie a nevídané silný záujem amerických divákov nakoniec z akčného veľkofilmu spravili najúspešnejší film tohto roka.

Tom Cruise
TMDB

Top Gun v zárobkoch pokoril poslednú marvelovku Doctor Strange: V mnohovesmíre šialenstva a stal sa prvým tohtoročným filmom, ktorý prekročil miliardovú métu. Od vypuknutia pandémie v decembri 2019 sa podobným úspechom môže pochváliť už len Spider-Man: Bez domova, ktorého tržby sa nakoniec zastavili na bezmála 2 miliardách.

Adrenalínom nabitý blockbuster je zároveň najúspešnejším filmom Toma Cruisa v kariére. Doposiaľ hollywoodska ikona rekord držala so svojou snímkou Impossible: Fallout z roku 2018, ktorá v kinách zarobila 791 miliónov.

Oživenie diváckeho záujmu o filmy v kinách hlásia aj ďalšie snímky. Jurský svet aktuálne aj napriek vlažným ohlasom v zárobkoch približuje k trištvrte miliardy a čoskoro sa stane tretím najúspešnejším filmom roka. Darí sa aj životopisnej snímke Elvis, ktorá v kinách za otvárací víkend zarobila 50 miliónov, čo je vzhľadom na žáner veľký úspech.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú