Apple počas predstavenia nových iPhonov 12 kládol veľký dôraz na podporu 5G sietí. Nová generácia jeho smartfónov teda podporuje 5G vo všetkých verziách, no na niektorých trhoch sa budú predsa len líšiť. iPhone 12 totiž na Slovensku a v iných krajinách mimo USA nedostane do výbavy špecifickú anténu pre 5G. Prečo?

Od včera sa na internete začali objavovať prvé recenzie popisujúce novinky a vylepšenia v iPhone 12 a iPhone 12 Pro. Pozorné oko mohlo v prvých videorecenziách zahraničných YouTuberov a webov z iných krajín ako USA spozorovať nepatrný rozdiel vo výbave iPhonu 12.

Zobraziť celú galériu (1)
Porovnanie iPhonu 12 Pro bez 5G antény pre mmWave pásmo (vľavo) a iPhonu 12 Pro pre USA s 5G anténou pre mmWave (vpravo). Zdroj: Apple

Všetky modely z tejto novej generácie totiž nebudú mať na boku rámika špecifickú anténu pre 5G mmWave pásmo. To je totiž využívané len v USA, a preto musel Apple pridať do iPhonov 12 pre tento región aj anténu, ktorá by zachytávala frekvencie z mmWave pásma.

Zobraziť celú galériu (1)
Vľavo americká verzia iPhonu 12 mini pre USA s 5G anténou pre mmWave. Vpravo iPhone 12 mini pre ostatné trhy bez predmetnej antény. Zdroj: Apple

V Európe, Kanade a iných krajinách je však využívané pásmo Sub-6, ktoré nevyžaduje využitie takejto antény, a preto ju v iPhonoch 12 neuvidíme ani na Slovensku. Potvrdzujú to aj obrázky iPhonov 12 na oficiálnom Apple webe.

Ďalšie zaujímavé články o iPhonoch 12: 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú