Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Akčnej novinke Red Notice stačilo len desať dní od uvedenia, aby sa stala druhým najsledovanejším filmom streamovacej služby v histórii, o novinke informuje Deadline.

Najdrahší film v histórii Netflixu s hviezdnym obsadením dosiahol doteraz už 277,9 milióna sledovaných hodín, čím dýcha na krk trileru Bird Box so Sandrou Bullock, ktorý má na konte 282 milióna hodín.

YouTube (screenshot)

Novú metriku sledovanosti na základe počtu odsledovaných hodín začal Netflix publikovať len nedávno 16. novembra, pričom streamovací gigant doteraz zverejňoval sledovanosť svojich titulov podľa predplatiteľov, ktorí si jednotlivé programy pozreli aspoň dve minúty.

Systém však nezohľadňoval fakt, že používateľ mohol film krátko po jeho začiatku jednoducho vypnúť. Súbežne s tým Netflix pravidelne zverejňuje aj globálny rebríček najsledovanejších programov podľa výsledku dosiahnutého za prvých 28 dní po uvedení premiéry na platforme.

Vysoké čísla ešte neznamenajú vysokú kvalitu

Ambiciózny akčný projekt Red Notice napriek veľkým očakávaniam a hviezdne nabitému obsadeniu na čele s Dwaynom Johnsonom, Gal Gadot a Ryan Reynoldsom nedokázal kvalitou očariť a opäť sa potvrdilo, že Netflix uprednostňuje kvantitu nad kvalitou.

Snímka sa tak pridala k podobne podpriemerným projektom, ktoré služba produkuje niekoľko desiatok ročne. Na štandardnú pásovú výrobu si dokonca zvykli aj viacerí predplatitelia a na zníženú kvalitu produkcie si nikto nesťažuje, čo potvrdzujú aj vysoké číslá sledovanosti.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú