Celosvetový nedostatok čipov sa podľa všetkého dotkne aj výroby automobilov na Slovensku. Volkswagen Slovakia potvrdil možný dopad na výrobu vozidiel v Bratislave. Automobilka podľa vyjadrenia jej hovorkyne Lucie Kovarovič Makayovej situáciu pozorne sleduje a na dennej báze nanovo vyhodnocuje.

Vďaka flexibilnému riadeniu výrobného plánu a logistických procesov prišlo doteraz napriek náročnému stavu len k minimálnym dopadom na produkciu. Aktuálne však musíme vychádzať z toho, že v nasledujúcich mesiacoch zostane situácia v zásobovaní čipmi naďalej napätá, čím môže byť čiastočne dotknutá aj výroba vozidiel v Bratislave,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa.

Trnavský Stellantis Slovakia v polovici marca ohlásil čiastočné zastavenie výroby, ktoré sa napokon obmedzilo na päť výrobných zmien. „Odvtedy je výroba plynulá, ale riziko zastavenia produkcie ostáva. Pracujeme v režime potvrdzovania výroby najneskôr deň vopred,“ priblížil hovorca závodu Peter Švec.

Stabilnú výrobu hlási nitriansky Jaguar Land Rover Slovakia. „Aktívne komunikujeme s dodávateľmi a máme zabezpečené všetko tak, aby výroba plynule prebiehala,“ reagovala manažérka automobilky pre firemné záležitosti Miroslava Remenárová.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú