Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kryptomeny momentálne zažívajú katastrofálny prepad, pričom cena Bitcoinu klesla na najnižšiu hodnotu od konca roku 2020.

Ako informuje Futurism, olej do ohňa dnes priliala aj najväčšia svetová burzas kryptomenami Binance.

Tá v tomto roku už po druhý raz pozastavila vyberanie Bitcoinov, čím este väčšmi rozšíria paniku na burze spôsobenú drasticky padajúcou hodnotou kryptomien. Platí totiž, že tak, ako si ľudia vyberajú počas podobnej situácie peniaze z klasických bánk, ani krypto”HODL-eri” nemajú vždy nervy na sledovanie červených grafov a klesanie hodnoty svojho majetku –  v tomto smere sa teda veľa nezmenilo a množstvo ľudí dnes chcelo svoje digitálne úspory vybrať.

Riaditeľ Binance Changpeng Zhao, prostredníctvom Twitteru vyhlásil, že je tento problém spôsobený “zaseknutou transakciou”. Problém mal byť opravený do 30 minút, neskôr však dodal, že ho zrejme podcenili a oprava potrvá ešte o niečo dlhšie, píše CNBC.

Nakoniec sa podarilo vyberanie bitcoinov obnoviť a nie je jasné, či šlo skutočne o náhodný problém alebo o úmyselný krok burzy v časoch veľkého náporu. Pripomíname, že zameniť bitcoin napríklad za doláre burza Binance naďalej umožňovala, spomalený bol len výber “hotovosti”.

Niektorí používatelia začali o situácii žartovať a zároveň dodali, že nič také ako zaseknutá transakcia, spôsobujúca zdržanie tých ďalších, neexistuje.

Problém každopádne spôsobil ešte väčšiu paniku a môže trvať pomerne dlho, kým sa dôvera investorov vráti na pôvodnú úroveň.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú