Pripravovanú aktualizáciu Windows 10 21H2, ktorá sa označuje aj ako Sun Valley a prísť má na jeseň tohto roka, považujú mnohí za najväčšiu dizajnovú inováciu za posledné roky. Naposledy sme ťa v súvislosti s ňou informovali o novom dizajne tých „najpoužívanejších“ ikon, no Microsoft myslí aj na tie, ktoré sú v systéme viac zakorenené, upozornil The Verge.

Ako informoval portál Windows Latest, zmeny sa dotknú aj systémových ikon, ktoré sú akýmsi „kostlivcom“ v systéme ešte z čias Windows 95.

Jedná sa o ikony pre režim hibernácie, sieťovania či disketovej jednotky, ktoré sa objavili v hlavnom module shellu, Shell32.DLL, ktorý sa nachádza vo všetkých variantoch operačného systému vydaných po Windows 95. Ich dizajn sa užšie podobá na ikony, ktoré už sú prístupné v Microsoft 365 či Microsoft Launcher.

Novým ikonám nemožno odoprieť aj náznak minimalizmu, ktorý bude sprevádzať dizajnové zmeny v celej aktualizáciu Sun Valley. Okrem úplne prerobených ikon Prieskumníka sa totiž dočkáme aj vynovených systémových ikon, ktoré sú jednoduchšie a po vzore nového dizajnu okien (najmä ich okrúhlejších rohov). To má prispieť okrem iného aj k akémusi „omladeniu“ celého systému.

O aktualizácii Sun Valley, ktorá má prísť na jeseň tohto roka, sa pravdepodobne dozvieme viac už čoskoro, a to na konferencii Microsoft Build, ktorá sa má uskutočniť koncom tohto mesiaca.

Zdroj: The Verge, Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú