Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kryptomeny zažili včera po dlhej dobe ďalší „čierny deň“, keď v jednom momente rapídne poklesli ceny takmer všetkých z nich a došlo aj k problémom na burzách. Situácia neobišla ani alternatívne coiny ako dogecoin. Po včerajšom prepade sa však dogecoin dokázal ako-tak z tohto pretrasu spamätať. Najnovšie mu v raste ceny opäť pomohol Musk svojim tweetom, informuje CNBC.

CEO Tesly a SpaceX je v uplynulých dňoch silne kritizovaný za to, ako svojimi vyjadreniami manipuluje cenami kryptomien. Tesla nedávno prestala z „ekologických“ dôvodov prijímať bitcoin, čo vyústilo v prepad jeho ceny. Zdá sa však, že dogecoin naďalej ostáva Muskovym obľúbencom, čo potvrdzuje aj dnešný príspevok na Twitteri.

Krátko po jeho tweete totiž cena dogecoinu stúpla o 11 % na zhruba 40 centov. V príspevku Musk napísal: „Koľko stojí ten doge vo výklade?„. K tomu pripojil aj obrázok s nápisom „Cyberviking“. Stačilo málo a dogecoin tak po včerajšom „šoku“ opäť rástol, pričom v čase písania článku sa predával za 0,39 dolárov.

Len prednedávnom pritom on sám vo vystúpení v šou Saturday Night Live spôsobil pokles ceny dogecoinu. Mnohí investori v kryptosvete tak kvôli jeho príspevkom a vyjadreniam poukazujú na absurdný vplyv Muska, ktorý dokáže jediným príspevkom zmeniť vývoj cien na trhu.


Ďalšie články:

Zdroj: CNBC, Elon Musk/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú