O pripravovaných konzolách novej generácie od Microsoftu počúvame v posledných dňoch celkom často. Okrem oficiálneho potvrdenia cien a verzií už poznáme aj štartovacie hry pre novú generáciu konzoly a spoločnosť Dolby najnovšie prezradila, že Xbox Series X a Series S ponúknu aj technológiu Dolby Atmos a po prvýkrát aj Dolby Vision, píše Techradar.

Pripravované herné konzoly od Microsoftu sa stanú historicky prvými, ktoré ponúknu technológiu Dolby Atmos aj Dolby Vision zároveň. Prvá spomínaná, ktorá ponúka 3D zvuk pre čo najlepší zážitok z hrania, je prítomná aj na predošlej generácii Xboxu, no technológia Dolby Vision bola na Xbox One X k dispozícii iba pre filmy a hry v rámci testovacieho programu Xbox Insiders.

Podľa spoločnosti ponúkne technológia Dolby Vision omnoho vyššiu kvalitu HDR a až 40-násobne jasnejšie scény, 10-násobne tmavšiu čiernu farbu a 12-bitovú farebnú hĺbku. Pre hry bola doposiaľ voľne k dispozícii iba vo vybraných tituloch na PC, ako napríklad Mass Effect Andromeda a Battlefield 1. Na Xbox Series X a Series X však dorazí až v roku 2021. Technológia Dolby Atmos bude pritom dostupná už od uvedenia na trh.

Microsoft chce tak posunutím spolupráce s Dolby udeliť ranu Sony a Playstation 5, ktorá podporu Dolby Atmos ani Dolby Vision nedostane. Playstation 5 však bude disponovať vlastnou technológiou pre 3D zvuk s názvom Tempest, ktorú vyvinulo samotné Sony.

Zdroj: Techradar, Dolby

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú