Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft aktuálne rieši s vývojármi hier veľmi kuriózny problém. Niektoré herné tituly bežia na novej konzole Xbox Series X o niečo horšie, než na novinke od Sony. Tento problém je veľmi zaujímavý, nakoľko Series X má papierovo lepší hardvér než PS5, informoval portál ScreenRant.

Hráči a novinári objavili niekoľko herných titulov, pri ktorých zaznamenali na konzolách Xbox Series X pomerne veľký pokles snímkov za sekundu. S technickými problémami sa stretli hry ako Devil May Cry 5 či nový Assassin’s Creed Valhalla.

Ako informuje GameRant, Microsoft aktívne komunikuje a spolupracuje s vývojármi, aby tomuto problému prišli na kĺb. Podľa oficiálneho vyjadrenia spoločnosti však chybu nepriamo zhadzujú na vývojárov hier.

FonTech

Tí údajne zatiaľ iba „lížu povrch“ sily novej generácie XBoxu, preto s podobnými problémami s optimalizáciou rátali. Bude nejakú dobu trvať, pokiaľ si vývojári zvyknú na novú platformu a budú z nej schopní vyťažiť maximum.

Takéto ohradenie samozrejme dáva zmysel, no v tomto prípade ide o porovnanie výkonu hry s konkurenčnou konzolou od Sony, ktorá ale podobné problémy nemá. Aj pri PS5 vývojári dostali novú konzolu, na ktorú si musia zvykať, no je pravda, že Sony vypustilo developerskú verziu o niečo skôr než Microsoft a vývojári tak mali viac času na jej testovanie či optimalizáciu hier.

Zdroj: ScreenRant, GameRant

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú